Välja Gräsröjare

Tillbaka

Information vid ditt val av röjsåg eller grästrimmer.

När man skall välja en gräs och/eller slyröjare får man tänka efter vilka behov den skall uppfylla. Maskinerna tillverkas med olika tekniska lösningar som påverkar effekt, vibrationsvärden, säkerhet och kvalité. Det kan ju även vara dumt att köpa en maskin med överkapacitet eftersom maskiner med hög effekt blir tyngre och därmed mer arbetskrävande.

122c
Trimmer med böjd rigg
122ld
Lätt grästrimmer med loop-handtag

I de allra flesta fallanvänder man tvåtaktsmotorer på gräsröjare. Dessa anses historiskt sett vara mycket elaka mot miljön. Idag har finns det drivmedel som tar bort mycket av miljöpåverkan. Dessutom använder Husqvarna på många av sina modeller en ny typ av motor, X-torq, som är en helt ny teknik som både höjt prestandan samt gjort tvåtaktsmotorn mer miljövänlig. Läs mer om X-torq motorn på Husqvarnas hemsida.

Dessutom har man på senare tid lanserat elektroniskt styrning av bränsletillförseln på vissa tvåtaktsmotorer (autotune) som även det eliminerar miljöpåverkan.

När man jämför modeller och varumärken kan det vara bra att även se på ergonomi. Tex så påverkar vibrationerna i styret upplevelsen av arbetsredskapet. Höga värden gör att man blir trött fortare och detta påverkar även säkerheten. Husqvarna använder low-vib på många modeller som ger mycket låga vibrationsvärden.

Tillbaka