Elcyklar

El-assisterade cyklar.

Elcykel är ett alternativ till att åka kollektivt eller bil och blir allt vanligare. För många har köpet av elcykel förändrat och förenklat vardagen eftersom att tunga matkassar och uppförsbackar inte längre blir till hinder. Blåst och regn är inte heller något problem, och trängsel- och parkeringsavgifter är för jobbpendlaren ett minne blott. Ett svettfritt cykelnöje. Nedan visar vi ett axplock ur Crescents sortiment. Fler modeller hittar du på Crescent.se eller vår online-sida.

Crescent Elina:

Elina är en elcykel utrustad med Crescents egenutvecklade E-goingsystem. Du styr själv vilken hjälp du vill ha av motorn: vilket av de fem effektlägena du önskar och om du vill att motorn ska skjuta på när du leder cykeln. En inbyggd display på styret visar valt effektläge,

Crescent Elina

hastighet, hur mycket laddning som finns kvar i batteriet och hur långt den kraften kan ta dig.  Allt är snyggt inbyggt i en 7-växlad damcykel av modernt snitt, med lågt insteg, fotbroms bak och rullbroms fram. Batteriet på 11 Ah sitter i pakethållaren, integrerad i aluminiumramen. Det är enkelt att lossa och ta in för laddning. Cykelkorg ingår, precis som stöd, godkänt lås och belysning.

Crescent Elora:

Cresecent Elora, elcykel utrustad med ett 11 amp batteri. Den har en stark aluminiumram med lågt insteg. Motorn, centermonterad, och systemet som styr den, är Crescents egenutvecklade E-going. Den ger dig precis så mycket hjälp du behöver. Allt styrs av sensorer som känner av hur hårt du trampar och skickar den informationen vidare till motorn.  Det finns 5 effektlägen. Med en knapptryckning talar du om vilket av dem du vill använda.

Crescent Elora

Displayen ger dig full koll på läget. Den visar vald effekt, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Batteriet är enkelt att ta loss från fästet i pakethållaren och att ladda det tar bara 6 timmar.

Crescent Elder:

Crescent Elder

Crescent Elder är väldigt lik en vanlig hybridcykel men utrustad med eldrift. Motorn sitter mellan dina fötter vilket ger låg tyngdpunkt och bra balans. Effekten kommer utan att du behöver göra något annat än att trampa. Allt styrs av sensorer som känner av ditt pedaltryck och automatiskt anpassar kraften därefter. Effekten regleras enkelt med en knapp på styret. En stor och tydlig LCD-display visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Laddtiden är 6 timmar och batteriet räcker till upp till 75 km cykling. 10 växlar från Shimano, skärmar, lås och stöd.